Hur bokar jag på Italyvillas?

Vill du boka boendet, klicka på Förfrågan i prisrutan så kommer ett formulär upp som ni skriver in vad ni vill boka, era kontaktuppgifter samt eventuella önskemål. Klicka slutligen på ”Skicka”-rutan.

Ni får strax efter ett autosvar från oss till er mailadress som ett kvitto på att vi har fått er förfrågan. Vi går sedan ner till Italien med en förfrågan om det är ledigt och återkommer till er om detta via mail, så snart vi har svar.
När ni fått vårt besked lämnar vi er 48 timmar att bestämma om ni vill boka eller inte, sedan går boendet ut på lediga-listan igen.

Har Italyvillas resegaranti?
Ja resegaranti finns hos Kammarkollegiet Resegaranti Italyvillas

Ingår det lakan och handdukar?
Ja, på alla Italyvillas boende ingår det lakan och handdukar.

Vilken tid är det check in?
På de flesta boende är det check in mellan 16.00-20.00
men om ni landar senare så hör med oss först.

Vilken tid är det  check ut?
Check ut är 10.00

Ingår det slutstädning?
Det står i prisrutan för varje boende om det ingår eller ska betalas på plats.

Reseförsäkring
Vi säljer inte reseförsäkringar, ofta ingår den i er hemförsäkring eller så ingår det när ni betalar er resa med kreditkort. Kolla med er bank vad som ingår. 

Avbeställningsskydd
Italyvillas tecknar inga avbeställningsskydd. Om kunden önskar teckna avbeställningsskydd görs detta av kunden själv.

Vad gäller för turistskatt i Italien?
Många städer i Italien har de senaste åren tagit ut turistskatt från sina gäster. Exempel, om ni bor i Rom eller Florens baseras skatten på antal stjärnor hotellet rankas för. Det är 1 Euro per stjärna per person och dag i max 10 dagar. Barn under 12 år beskattas inte. Nu kommer även vissa kända turistområden utanför städerna att beskattas med 1-5 Euro med samma system.
Så om ni hyr boende på en agriturismo eller vingård på landet kan ni omfattas av denna skatt. Skatt kan inte betalas i förväg utan betalas direkt till ert boende på plats i Italien, vid ankomst eller avresa. Skatten är tänkt att hjälpa kommunerna ekonomiskt att garantera och utveckla standarden för turisternas vistelse i området.

EnglishSwedish