Den vackra Amalfikusten i regionen  Campania överraskar med både långa sandstränder och vikar mellan höga klippor som stupar brant ner i det kristallklara vattnet.

Här finner du de små städerna med namn som klingar välbekant och inbjudande för alla som någon gång besökt denna underbara del av Italien. Amalfi som är störst erbjuder en spännande arkitektur, med både arabiskt och sicilianskt inflytande, vilket domkyrkan är ett fint exempel på. Positano, kanske den vackraste av de alla med sina pastellfärgade hus som likt en pyramid klamrar sig fast längst berget. Positano har inte många gator, men desto fler trappsteg.

Ravello är välkänd för sina fina sommarkonserter, bl. a i Villa Rufolo, där både Wagner, som här fullbordade sitt verk Parsifal, och Grieg hämtade inspiration i dess underbara trädgård. Ravello ligger högt, 350 meter över havet, med fantastisk utsikt över hela kusten.

Till Capri tar ni er lätt med båt från Sorrento. Ön erbjuder både sol och bad, men också shopping i eleganta affärer och en atmosfär att njuta lugn och ro i. ”Piazzettan” är en välkänd samlingspunkt för alla besökare på Capri.


Sorrento
Lägenhet med havsutsikt

Lägenheter Alessa **** A-1103 

Här finns 8 ljuvliga lägenheter med plats för 2-8 personer, ca 100 meter från havet med en fantastisk utsikt.

 Pris från 5.530 för lägenhet per vecka. Läs mer


Med utsikt mot Vesuvius

Hotell Rubina **** A-1104 

Ett charmigt hotell i Sorrento, ca 1 km till centrum med hänförande utsikt över Neapelbukten. Läs mer 


Härlig pool

Hotell Angelo **** A-1105 

Ljuvligt hotell i centrum av Sorrento med härlig pool och en fantastisk utsikt.  Läs merEnglishSwedish